Home Featured 67-JARIGE PROPERE THAISE ANNIE VEEGT AL VIJF JAAR DE PHETCHKASEM ROAD IN KRABI SCHOON

67-JARIGE PROPERE THAISE ANNIE VEEGT AL VIJF JAAR DE PHETCHKASEM ROAD IN KRABI SCHOON

0
67-JARIGE PROPERE THAISE ANNIE VEEGT AL VIJF JAAR DE PHETCHKASEM ROAD IN KRABI SCHOON

~NIEUWE BEZEMS VEGEN SCHOON, MAAR OUDE BEZEMS WETEN ALLE HOEKEN EN GATEN~

(Nieuwe mensen pakken de zaken grondig aan, maar oude medewerkers hebben het meeste ervaring)


KRABI:- Wij, medelanders mogen graag mopperen dat de Thaise burgers niet allemaal even proper zijn, maar in het zuiden van het land, in de plaats Krabi woont een 67-jarige dame die wel weet hoe de bezem werkt.

Khun Mookda Janan heeft de taak op zich genomen om twee keer per dag een traject van 1000 meter van de Phetchkasem Road in de wijk Klongtom schoon te vegen, papier, flesjes, plastic tot zelfs puin aan toe, Khun Mookda kuist het ! Ze wordt dan ook de Engel van Krabi genoemd.

Khun Mookda Janan vertelde dat ze vroeger een supermarktje gehad heeft, maar nu ben ik oud en mijn kinderen hebben me gevraagd te stoppen met werken en thuis te blijven. Nu ben ik geen type om met de duimen te draaien dus doe ik iets dat onze samenleving ten goede komt.

Toen ze merkte dat elke dag op de Phetchkasem Road vuil werd achtergelaten en zag dat de gemeenschap niet genoeg schoonmaakpersoneel had om het te verwijderen, besloot ze om het schoonmaakwerk zelf te verrichten.

Sindsdien werkt ze dagelijks in twee shifts: van 5 tot 9 uur in de ochtend en van 16 uur in de middag tot de donkerte intreed.

“Sommige mensen denken dat ik gek ben en mijn kinderen zeggen dat zelfs tegen mij, maar het maakt me gelukkig”, zegt ze. Ze voegt eraan toe dat ze inspiratie van de overleden koning Bhumibol Adulyadej had opgedaan om dit liefdadigheidswerk te doen, terwijl haar grote voorbeeld dat zelfs 70 jaar voor het welzijn van zijn volk gedaan had.

“Ik zal dit werk blijven doen, totdat mijn lichaam begint te protesteren”, zo zei Khun Mookda, eraan toevoegend dat ze haar organen na haar dood aan anderen wilt laten doneren.

Informatie en bron:
Foto’s: Phuket Gazette
Content: Olleke Bolleke
Bron: Phuket Gazette