Home Featured 50 PROVINCIES IN THAILAND GEWAARSCHUWD DOOR DDPM VOOR ZEER ZWARE REGENS

50 PROVINCIES IN THAILAND GEWAARSCHUWD DOOR DDPM VOOR ZEER ZWARE REGENS

0
50 PROVINCIES IN THAILAND GEWAARSCHUWD DOOR DDPM VOOR ZEER ZWARE REGENS

~MEN MOET OOGSTEN WAT MEN GEZAAID HEEFT~

(Het resultaat is evenredig met het werk dat men erin steekt)


ANG THONG:- Het ministerie van rampenpreventie en mitigatie (DDPM) heeft vanmiddag een waarschuwing doen uitgaan naar de risicogebieden in 50 provincies om alert te zijn op zeer zware regenval.

Een moessonsysteem dat zich over de noordoostelijke regio , begeeft, heeft ertoe geleid dat de DDPM voor de komende dagen een waarschuwing uitgegeven voor diverse gebieden in 50 provincies.

Ook is er een moessonregen in het zuidwesten gesignaleerd, deze begeeft zich over de Andamanzee en is daarmee ook een
oorzaak van zorg geworden. Beide systemen zullen waarschijnlijk resulteren in regen over het gehele land, evenals blikseminslagen, overstromingen en aardverschuivingen.

“Het meteorologisch instituut van Thailand monitort nu 24 uur per etmaal”

De overstromingen in de provincie Ang Thong hebben zich uitgebreid nadat de Chao Phraya Dam de waterdoorlaten verder moest openschuiven, dit resulteerde er in dat meer dan 200 huishoudens in het district Pa Mok onder water kwamen te staan, ditzelfde lot ligt de omliggende gebieden nog te wachten.

Meer dan 7.000 Rai landbouwgrond is verruïneerd, de waterschuiven bij de dam laten momenteel 1.500 kubieke meter per seconde door, voorlopig blijven de schuiven op deze stand staan omdat er nog veel meer regen wordt verwacht.

De boeren in Lopburi hebben hun oogst binnengehaald, dit in overeenstemming met het waterbeheerbeleid dat hen geadviseerd heeft om hun gewassen binnen te halen voordat de overstromingen gaan toenemen en het waterbeheerbeleid dan hun landbouwgrond als reservoirs kunnen gebruiken.

Informatie en bron:
Foto’s: Olleke Bolleke
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: Thaivisa