50 JONGE MONNIKEN IN OPLEIDING BELANDEN IN HET ZIEKENHUIS NA HET DRINKEN VAN MELK

0
285

~WIE EEN STIER WILT KOPEN, MOET EERST DE MOEDER MELKEN~

(Informeer u goed voor de aankoop)


NAKHON RATCHASIMA:- 50 novicen liepen een voedselvergiftiging op na het drinken van melkdozen die ’s nachts in een busje waren achtergelaten. De novicen van de Yod Suttharam-tempel in Bangkok waren op weg terug van de Dharma-praktijk in de provincie Nakhon Ratchasima.

Dit voorval deed zich afgelopen vrijdag voor toen het plaatselijke reddingsdienst van de Ruamkatanyu Foundation en het reddingsteam van de Poh Teck Tung Foundation ingeschakeld werd nadat tijdens een monniksinnovatie op late avond, alle monniken last kregen ernstige voedselvergiftiging.

De novicen hadden allemaal soortgelijke symptomen, het begon met ze extreem duizelig worden en braken, veel van de aanwezige vielen in de tempel neer.

Het reddingsteam haastte zich om de novicen te controleren en brachten degenen die onmiddellijke medische aandacht nodig hadden naar het nabijgelegen ziekenhuis.

Voedselvergiftiging wordt normaal gesproken veroorzaakt door het eten van voedsel dat besmet is. De besmetting kan door verschillende soorten en rassen van bacteriën, parasieten en virussen veroorzaakt zijn. De meest voorkomende symptomen van voedselvergiftiging zijn misselijkheid, koorts, krampen, diarree en braken. Lichte gevallen van voedselvergiftiging kunnen verdwijnen met een behandeling thuis of op zichzelf, maar in sommige gevallen, zoals deze, is het het beste om naar de dokter te gaan.

De 48-jarige leider van het reddingsteam Ruamkatanyu, khun
Pricha Warnchart meldde dat bijna alle novicen tekenen van voedselvergiftiging vertoonden. Een totaal van 32 novicen had ernstige symptomen die onmiddellijke aandacht van de arts vereisten. 27 van de novicen werden naar het Charoen Krung-ziekenhuis gebracht en 5 werden naar het Lerdsin-ziekenhuis gebracht. De rest van de nieuwelingen begon zich beter te voelen en kreeg eerste hulp van de reddingsteams.

Na het praten met de novicen, kwam khun Pricha erachter dat ze allemaal net kartons melk hadden gedronken die vier volle dagen in de bus gestaan hadden. Het warme weer heeft de melk doen bederven, waardoor de groep voedselvergiftiging heeft opgelopen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: tna.mcot.net
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: tna.mcot.net