38 KATTEN GERED UIT GESLOTEN KATTEN-CAFÉ IN BANGKOK

0
372

~WIE MET KATTEN JAAGT, VANGT SLECHTS MUIZEN EN RATTEN~

(Wie met minderwaardige dingen (mensen) werkt, zal slechts minderwaardige resultaten boeken)


BANGKOK:- Een in Bangkok gevestigde dieren activisten-groep heeft 38 katten uit een katten-café in wijk Watcharapol gered. Het café was sinds 3 april gesloten nadat de eigenaar, een dierenarts, naar verluidt was gearresteerd op grond van fraude.

Dit poste khun Thap-in Jirapremthanik afgelopen dinsdag op Facebook nadat zijn organisatie berichten ontving over de adorabele toestand van de katten. De beestjes zouden te weinig ruimte hebben gehad en de omstandigheden waren zeer onhygiënisch.

Khun Thap-in beweerde dat de niet nader benoemde dierenarts, bekend stond om het fokken van haarloze Sphynx-katten, hij zou rassen hebben gemengd om nieuwe soorten te creëren, maar die naar verluidt tot veel sterfgevallen van de katachtigen hadden geleid.

Hij vertelde dat de activisten-groep ongeveer 10 kattenkadavers in een koelkast had gevonden in hetzelfde gebouw waar de eigenaar een kattencafé uitbaat op de begane grond en een kattenhotel erboven.

Khun Thap-in vertelde verder dat alle geredde katten werden meegenomen voor behandeling.

Ze zouden niet aan nieuwe eigenaren mogen worden gegeven, omdat daarvoor eerst toestemming van de eigenaar nodig voor is en dat de katten als bewijs in een rechtszaak konden worden gebruikt, zei hij.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation