36 KROKODILLEN ONTSNAPT BIJ EEN KROKODILLEN BOERDERIJ IN SURAT THANI MAAR ALLE WEER GEVANGEN

0
197

~HIJ MOET ER KROKODILLENTRANEN VAN LATEN~

(Geen echte tranen laten)


SURAT THANI:- Daar wisten zaterdagavond op een krokodillenboerderij na een stevige regenbui zesendertig krokodillen uit te breken. Het incident deed zich voor in het district Phanom in deze zuidelijke provincie, maar ze werden allemaal snel gevangen.

De goeverneur van Surat Thani, khun Wichawut Jinto, vertelde dat de 108 krokodillen, allemaal iets meer dan een jaar oud zijn en ongeveer een meter lang waren. De beesten werden in drie vijvers op de boerderij van khun Chaiyapruek Ketkaew gehouden.

Men neemt aan dat de 36 krokodillen uit één van de drie vijvers op de boerderij konden ontglippen nadat een hevige regenbui het waterpeil van de vijver deed stijgen.

De medewerkers van de boerderij en vrijwilligers van een afdeling voor noodhulp werden snel ingezet om de dolende reptielen weer veilig in kooien te krijgen. Ze slaagden er in om op de late zaterdagavond 35 krokodillen te vangen, maar één bleef ’s nachts op de vlucht.

De laatste voortvluchtige krokodil werd echter op zondagochtend gespot en gevangen.

De gouverneur, die op zondagochtend de boerderij ging inspecteren, zei dat hij de eigenaar had opgedragen om de boerderijmuur te verstevigen om herhaling van het incident te voorkomen en de veiligheid voor de buren te waarborgen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Supapong Chaolan
Content: Olleke Bolleke in
Bron: Bangkok Post