341 MENSEN IN YALA LIJDEN AAN MAZELEN, VIJF VAN HEN ZIJN GESTORVEN SINDS DE UITBRAAK VORIGE MAAND BEGON

0
308

~ZO ZIEK ALS EEN HOND ZIJN~

(Erg ziek zijn)


YALA:- Meer dan 300 mensen in de provincie Yala hebben mazelen gekregen en vijf van hen zijn aan de ziekte gestorven sinds de uitbraak vorige maand begon.

Het Yala Provincial Public Health Office heeft een 3-2-3-programma gelanceerd om de uitbraak te bestrijden nadat 341 mensen in de provincie geïnfecteerd raakte.

Familieleden van mensen die verdacht worden van het krijgen van mazelen moeten binnen drie uur lokale volksgezondheidsfunctionarissen op de hoogte stellen zodat ze naar behoren kunnen worden gediagnosticeerd en behandeld.

Volksgezondheidsfunctionarissen krijgen twee dagen de tijd om degenen te bezoeken die het risico lopen om mazelen op te lopen en zij moeten zich binnen drie dagen te laten vaccineren om de uitbraak te beheersen.

Mensen die op scholen werken, drukke plaatsen en klinieken hebben een hoger risico om mazelen op te lopen. Ze moeten onmiddellijk medische hulp inroepen als ze rode huiduitslag op hun lichaam krijgen. Er is ook een noodcentrum opgezet om de uitbraak aan te pakken.

93 mensen in het Yaha-district bleken de ziekte te hebben opgelopen, het hoogste aantal in de provincie, gevolgd door 54 mensen in Bannangsata, 52 in Than Toh, 39 personen in de districten Krong Pinang en Kabang.

De vijf mensen die bezweken aan de ziekte bevonden zich in de districten Krong Pinang, Bannangsat en Than Toh.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: ThaiVisa
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: ThaiVisa