3000 HONGERIGE APEN TERRORISEREN DE DORPELINGEN IN DE PROVINCIE SISAKET

0
557

~DAT IS DE AAP GEVLOOID~

(Dat is onbegonnen werk)


SISAKET:- Op dit moment hebben de inwoners van twee dorpen in de wijk Rasi Salai een levensgroot probleem, de daar bivakkerende apen terroriseren de gemeenschap en openen ze koelkasten, stelen ze fruit en eten en laten verwoeste kamers achter, het zou niet om een paar apen gaan maar hele hordes.

Sinds mensenheugenis leven de apen in dit district, maar de populatie van makaken is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen en vormt een waar probleem
Er zijn nu ongeveer 3.000 makaken die niet genoeg voedsel vinden in de natuur.
Dus dringen ze de huizen binnen en dorpsbewoners aan, zeker wanneer de bewoners vergeten een raam en deur af te sluiten.

Nu denkt u misschien valt dat wel mee, maar deze makaken hebben zich georganiseerd en rennen soms met 200 soortgenoten de wijk in en vallen niet zelden de bewoners lastig en jatten alles wat maar los en vast zit.

De primaten zijn op zoek naar allerlei soorten eetwaren in tuinen, velden en bij monniken in de tempel. Ondertussen delen de monniken wel hun voedsel met de dieren.

Onder de bewoners van de dorpen zijn er mensen die de makaken willen promoten als toeristische attractie om het dorp interessant te maken voor de toeristen, net als in Lopburi. De lokale overheid in deze stad financiert reeds jarenlang het traditionele apenbuffet waar duizenden Thaise en buitenlandse toeristen op afkomen, de geld dat zij in het laatje brengen is niet misselijk.

Maar zover is het nog lang niet, aldus Khun Samnak Pupaboon, voorzitter van Tambon Muang Khaem, en roept de overheid op om maatregelen te nemen om het aantal apen te beperken.

Informatie en bron:
Foto’s: PhotoStock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Der-Farang