1687 JOURNALISTEN ZULLEN DE KONINKLIJKE BEGRAFENIS VAN ZIJNE MAJESTEIT KONING BHUMIBOL NABIJ VERSLAAN

0
900

~WIE MET LICHT STROOIT, GEEFT GLANS AAN DE WERELD~

(Wie het hart van een ander vervult, iets aan hem toevoegt, kleedt, voedt of troost in zowel stoffelijke als geestelijke zin, geeft glans aan zichzelf en aan de ander, de wereld)


BANGKOK:- 1.687 journalisten zijn geaccrediteerd voor het rapporteren over crematieceremonies voor de overleden koning Bhumibol Adulyadej later deze maand.

Volgens de gegevens van de minister-president zijn onder deze grote groep verslaggevers 315 journalisten uit andere delen van de hele wereld aanwezig.
Er is een speciaal perscentrum in het grote auditorium van de universiteit van Thammasat opgericht voor de aangemelde journalisten van tv, radio, kranten en sociale media om de ceremoniën uit de eerste hand te verslaan.

Van 25 tot 29 oktober worden er vanuit een televisiekamer live beelden van de ceremonies uitgezonden, becommentarieert door elf Thaise en twee Engelstalige commentatoren. Rond de het koninklijk paviljoen op Sanam Luang worden voor de crematie 136 camera’s geïnstalleerd.

Minstens 30 hoogwaardige vertegenwoordigers van buitenland zullen de crematieceremonie bijwonen, waaronder Koningin Maxima Zorreguieta en koningin Mathilde van België.

De rouwende mensen worden bij 29 toegangen tot het Sanam Luang plein gecontroleerd, in de buurt zijn we 16 parkeerplaatsen voor het gemotoriseerd gereserveerd. Daarnaast zijn er pendelbussen die vanaf verschillende locaties naar Sanam Luang rijden.

De Bangkokianen zijn opgeroepen om hun voertuigen thuis te laten en met skytrain, bussen of boten naar Sanam Luang te komen.
Voor de crematieceremonies bij de replica’s van het koninklijk paviljoen in het gehele stadsgebied, zijn
er ongeveer 13 miljoen sandelhoutbloemen voor de rouwende mensen beschikbaar gesteld om daarmee hun respect aan de koning te betuigen.
Er worden 250.000 mensen verwacht.

De hotels dichtbij de plaats Sanam Luang zijn natuurlijk een “buste”. Dit geldt vooral voor guesthouses en hotels in de buurt van Khao San Road, normaliter de bestemming van westerse backpackers. Volgens Supawan Tanomkieatipume, president van de Thai Hotel Association, zouden de meeste Thais verblijven in de buurt van Sanam Luang.

Informatie en bron:
Foto’s: epa/Narong Sangnak
Content: Olleke Bolleke
Bron: Der-Farang