Home Featured 16 THAISE PROVINCIES OVERSTROOMD, IN 8 ANDERE PROVINCIES VALT HET WEL MEE

16 THAISE PROVINCIES OVERSTROOMD, IN 8 ANDERE PROVINCIES VALT HET WEL MEE

0
16 THAISE PROVINCIES OVERSTROOMD, IN 8 ANDERE PROVINCIES VALT HET WEL MEE

~ALS HET WATER ZAKT, KRAAKT HET IJS~

(Elke oorzaak heeft gevolgen)


KHON KAEN:- De overstromingen in 8 noordelijke en noordoostelijke provincies zijn minder erg geworden, het water zakt weer. 16 provincies zijn nog steeds overstroomt, zegt de regeringswoordvoerder.

Die merkt op dat er veel provincies blank staan in het noorden en noordoosten er nog steeds een tekort aan water is in die provincies.

De Friendhsip Highway stond 2 kilomter lang blank in Khon Kaen, maar is inmiddels weer geopend.

De tropische storm, nu een depressie, Padul, heeft een aantal reservoirs gevult. Daar staat nu 40 miljard kuub water in, waar 16 miljard van gebruikt kan worden. Dat is minder dan water verleden jaar uit de lucht kwam vallen, en er kan nog 30 miljard kuub bij.

In de provincie Phitsanuloke is het Thung Salaeng Luang nationale park tijdelijk gesloten voor toeristen nadat er overstromingen in plaatsvonden. Het park wordt weer heropend als de verstromingen zijn gezakt.

Elders in Phitsanuloke overstroomde de Wang Thong rivier waardoor het commericiele district van Wang Thong blank kwam te staan. Hoofdweg 11 van Phisanuloke naar San Lek overstroomde, maar is nog steeds te gebruiken door al het verkeer. 150 huizen in het dorp Ban Din Thong stonden 1,2 meter onder water. Reddingswerkers zijn naar het dorp gestuurd om de bevolking in veligheid te brengen.

Er is 1 slachtoffer gevallen, een 45 jarige man die door de sterke stroming op vrijdag werd meegesleurd. zijn lichaam werd zondag gevonden.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thai PBS World