Home Algemeen THAISE POLITIE WAARSCHUWT TOERISTEN VOORZICHTIG TE ZIJN

THAISE POLITIE WAARSCHUWT TOERISTEN VOORZICHTIG TE ZIJN

0
THAISE POLITIE WAARSCHUWT TOERISTEN VOORZICHTIG TE ZIJN

~VRIENDEN IN NOOD, HONDERD IN EEN LOOD~

(Wanneer er zich problemen voordoen, laten vrienden je vaak in de steek)


BANGKOK:- De minister voor sport en toerisme zei vorige week dat Thailand een veilig land voor toeristen is. Nee hoor, zegt de Koninklijke Thaise Politie, en waarschuwt zakenmensen en toeristen voor de gevaren van Thailand nadat een taxichauffeur er met 3,6 miljoen baht van een dronken Chinees aan de haal ging.

Dat is precies het tegenovergestelde van wat de minister zei. Namelijk, dat “Thailand een compleet veilige omgeving is”.

De diefstal van de zatte Chinees vond plaats op 1 september, maar komt nu naar voren in de sociale media.  De Thaise krant INN berichtte dat de Chinees aan de zuip was geweest met vrienden in Royal City Avenue. Hij nam een taxi om naar zijn huis in Ekkamai te gaan. De man kon zich het nummer van de taxi niet meer herinneren.

Hij viel onderweg in slaap. Toen hij wakker werd lag hij in een soi in Ekkamai, en mistte 3.621.000 baht. Daarvan deed hij aangifte bij de politie. Logisch, maar wie gaat er met zoveel geld op zak het op een zuipen zetten? Getuigen zijn ondervraagt, CCTV beelden bekeken om er achter te komen wie de  taxichauffeur is.

De politie zegt dat dit soort misdaden om de haverklap gebeuren. Ze waarschuwen het publiek voorzichtig te zijn als ze aan de zuip gaan, en aan taxichauffeurs om zich netjes te gedragen.Toeristen en zakenlieden die naar Thailand komen moeten voorzichtig zijn, en oppassen voor criminele figuren.

Dat is niet precies wat minister Phiphat op een snooker toernooi in Lad Prao zei: “We vertrouwen op sport om veel internationale toeristen naar Thailand te krijgen, ons land met een historische achtergrond, vriendelijke mensen en een compleet veilige omgeving.”

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: INN
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: INN