13-JARIGE PUBER STEELT BINNEN ÉÉN MAAND ACHT MOTOREN IN BANGKOK

0
234

~VOOR GALG EN RAD OPGROEIEN~

(Vanaf de jeugd een levenspad volgen dat later waarschijnlijk naar criminaliteit leidt)


BANGKOK:- De politie van bureau Samrae maakte vanmorgen bekend dat ze een 8-jarig gozertje hadden opgepakt die naar verluidt meerdere motorfietsen in een maand had gestolen. De politie kwam hem gisteren op het spoor nadat hij net zijn achtste motor in het Thonglor gebied gescoord had.

De politie van bureau Samrae had van een eigenaar vernomen dat eerder deze week zijn motor bij een lokaal restaurant in de omgeving van de Mahai Sawan-buurt had geparkeerd, terwijl hij met wat vrienden in het restaurant aan het dineren was, zo schreef de reporter van Thai PBS.

De politie controleerden de CCTV camerabeelden en zagen twee jonge jongens met de fiets knoeien alvorens ermee weg te racen. Ze slaagden erin om de dief naar zijn grootmoeder’s huis in Soi Wat Dao Khanong te lokaliseren en arresteerden hem daar.

POLITIE TIJDENS HET ONDERZOEK
De jongen zou niet naar school gaan sinds zijn ouders enkele jaren geleden gescheiden zijn, het heeft nadien ook nog een poosje bij zijn moeder gewoond.
De politie vertelde ook dat de jongen het grootste deel van zijn tijd in internetcafes doorbracht met het spelen van videospellen.

De jongen, wiens identiteit niet is onthuld vanwege zijn leeftijd, zou bekend hebben dat hij verschillende motoren heeft gestolen, waarmee hij bleef doorrijden tot er geen benzine meer in de tank zat en als hij politie ontwaarde, dumpte hij de motor gelijk in een Soi.

De wat oudere fietsen hadden zijn voorkeur, omdat deze gemakkelijker te stelen zijn met een skelet-sleuteltje.

Terwijl hij aan het bekennen was, vertelde de jongen en passant dat hij vijf inbraken op zijn naam had staan, daar zou hij 20.000 Baht en een smartphone gestolen hebben,

De politie is op zoek naar de tweede jongen op de CCTV beelden en heeft tot nu toe alleen de eerste jongen ivm met diefstal kunnen opbrengen. Omdat hij jonger is dan 15 jaar, zou hij geen straf kunnen krijgen maar de rechtbank kan wel besluiten hem te straffen door de actie met zijn voogd te bespreken of hem naar een jeugdgevangenis te sturen.

Informatie en bron:
Foto’s: Thai PBS
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS