THAISE MEDIA | GÉÉN WÓÓRD OVER JOHAN VAN LAARHOVEN

1
456

~IJVER ZONDER VERSTAND IS SCHADE VOOR DE HAND~

(Je moet nadenken voor je zulke nonsens schrijft)


NEDERLAND:- Terwijl in Eindhoven de praalwagens al bijna van stal worden gehaald om Johan van Laarhoven en Tukta feestelijk binnen te halen, is er in de Thaise media nog enige terughoudendheid over het bezoek van minister Grapperhaus.

Op Thailandblog stoort een “onderzoeksjournalist” uit de hoogste regionen van hun redactie, een sigaarrokende meneer ‘Gringo’ zich eraan dat de minister zich tegenover journalisten “zeer optimistisch” toonde en de grondhouding van de Thaise autoriteiten “bemoedigend” vond.  Terwijl daar “geen enkele reden toe was. Het blijft vooralsnog onzeker.”

Maar: “Toch kan het bezoek aan de Thaise premier best goed uitpakken voor Van Laarhoven en zijn vrouw. Laat er wat mij betreft geen misverstand over bestaan, dat het gesprek met generaal Prayut Chan-o-cha wel degelijk goed voorbereid was. Ik ben er zeker van, dat onze ambassadeur Kees Rade met zijn staf een mooie prestatie hebben geleverd om de ontmoeting te arrangeren.

Het bezoek van minister Grapperhaus kreeg ook aandacht in de Thaise pers en wat mij opviel is, dat de toonzetting toch wel heel anders is dan die in De Nederlandse pers. De National News Agency of Thailand (NNT) schreef vandaag onder de kop “Thailand en Nederland versterken de samenwerking op het gebied van justitie” :

“De heer Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid van het  Koninkrijk der Nederlanden, heeft deze week een beleefdheidsbezoek gebracht aan generaal Prayut Chan-o-cha, premier en minister van Defensie. De premier sprak zijn vertrouwen uit dat de ervaring en expertise van de juridische en gerechtelijke procedures van Nederland zullen leiden tot nauwere samenwerking tussen de justitiële instanties van de twee landen. Hij uitte ook zijn waardering voor Nederland dat belang hecht aan de principes van mensenrechten en bescherming van de bevolking, die ook kwesties zijn die de Thaise overheid steunt en belangrijk vindt. Hij benadrukte dat Thailand zijn processen uitvoert op basis van de Thaise wetgeving en in overeenstemming met internationale praktijken.
De heer Ferdinand sprak zijn waardering uit voor de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen die zich in meer dan 415 jaar hebben ontwikkeld en een breed scala van gebieden bestrijken op bilateraal, regionaal en internationaal niveau. Thailand en Nederland worden als belangrijke economische partners beschouwd. Nederland is het land in de Europese Unie met het hoogste investeringsniveau in Thailand. De premier nodigde Nederland uit om zijn investeringen in Thailand uit te breiden, met name in het Eastern Economic Corridor-project, op gebieden zoals logistiek, waterbeheer en de ontwikkeling van de landbouw- en voedselindustrie.”

Geen woord over het doel om Van Laarhoven zijn straf in Nederland te laten uitzitten. Merkwaardig?”

Aldus Thailandblog

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Hendrik Jan Korterink
Content: Hendrik Jan Korterink
Bron: Misdaadjounalist.nl

1 REACTIE

  1. Dan zal Thailand toch eens een aanbod moeten accepteren van dat WATERBEHEER om onnoemlijk inwoners van Thailand eens te kunnen redden van wegspoelende huizen en huisraad.

    Dat aanbod is een aantal jaren geleden gedaan, maar hooghartig afgewezen door het beleid in de regering van een aantal mensen die niet gestoord worden door enige WATERKENNIS.

    LOUISE

Comments are closed.