TRADITIONELE THAISE WINKELS MOETEN DIGITALISEREN

0
229

~werk aan de winkel~

(veel werk te verzetten zijn)


BANGKOK – Staatssecretaris voor handel Weerasak Wangsupakitkosol heeft het departement voor bedrijven opdracht gegeven om het aantal traditionele winkels om te vormen tot ‘slimme winkels’ voor het einde van het jaar.

Weerasak sprak na een bezoek aan traditionele en groothandelswinkels in Nakhon Ratchasima.

“Onze discussies met traditionele winkels en groothandel laten zien dat ze geen goed beheersysteem hebben. De winkel inrichting is een rommeltje den het is moeilijk voor kopers om te vinden wat ze zoeken. Ze hebben geen inventaris systeem, waardoor ze te veel voorraad hebben en een deel van hun handel bederft.”

Weerasak zegt dat door deel te nemen aan het programma Smart Cho Huay van het ministerie winkeliers hun omzet kunnen verhogen met 10-15%. Het systeem is eenvoudig voor het winkelende publiek, en via het systeem kcan de groothandel adverteren en helpen met reclame.

“Ik heb het departement voor economische ontwikkeling opgedragen om de problemen van traditionele winkeliers  te inventariseren en aan oplossingen te werken. Ik wil traditionele winkels en groothandelaren helpen om moderne bedrijven te worden voor het einde van 2020.”

“Ik ben er zeker van dat traditionele winkels onderdeel van de Thaise samenleving zuilen blijven, en niet plaatsen waar je koopt en verkoopt. Het is ook een centrum van gedachten uitwisseling. Het zijn winkels waar je vandaag wat kan kopen, en morgen betalen. Dat is iets dat moderne winkels niet kunnen.

The Nation