RECHTBANK SPREEKT HET DOODVONNIS UIT TEGEN DE THAISE VERKRACHTER / MOORDENAAR OP DE DUITSE TOERISTE MARIAM BEELTE OP KOH SI CHANG

0
252

~BREAKING NIEUWS~


CHONBURI:- De rechtbank van Chonburi heeft de doodstraf uitgesproken tegen een 23-jarige Thaise man voor de brutale verkrachting en moord op een 27-jarige Duitse toerist op het eiland Koh Si Chang in april van dit jaar.

Khun Ronakorn Romreun alias ‘Pon’zou de doodstraf moeten ondergaan voor de misdaad na het mishandelen van Miriam Beelte met stukken hout, waarna hij haar lijk onder een hoop stenen begraven had, om zo zijn gruwelijke misdaad te verdoezelen.

De moord op 7 april van dit jaar schokte de kleine gemeenschap van Koh Si Chang waar ‘Pon’ deel van uitmaakte. Het maakte ook internationaal nieuws over de hele wereld.

De rechtbank hoorde hoe ‘Pon’ en mevrouw Beelte elkaar hadden ontmoet aan de voet van een stenen trap, en leidde haar naar een plek waar de vlag van Rama V op het eiland lag.

Ze parkeerde daar haar gehuurde motorfiets, maar verwierp de avances van de Thaise man nadat hij haar bloemen had gekocht. Hij volgde haar terwijl ze de 360 ​​treden hoge trap beklom.

Aangekomen bij de top en verzwakt door de klim werd ze door ‘Pon’ aangevallen en verkracht. Hij sloeg haar toen met een stuk hout. Ze vocht terug en slaagde erin de treden af ​​te vluchten, vervolgens sloeg hij haar met een steen waardoor ze viel.

Hij draaide haar toen om en sloeg met de steen herhaaldelijk op haar hoofd en gezicht totdat geen teken van leven meer gaf.

Vervolgens sleepte hij haar naar het kreupelhout waar hij haar met stenen bedekte. Het stoffelijke overschot van mevrouw Beelte werd snel ontdekt, waarna er met een grote politie-inzet naar de dader werd gezocht.

De politie kwam uit bij ‘Pon’, het bleek dat hij ten tijde van de verkrachting en moord stijf stond van de drugs.

De rechtbank sprak de doodstraf uit en beval de inbeslagname van stenen die deel uitmaakten van het bewijsmateriaal dat in de zaak werd gepresenteerd.

Een Thaise krant merkte op dat Thailand zijn eerste executie van een gevangene vorige jaar juni voor de laatste keer in negen jaar heeft uitgevoerd.

De 26-jarige Teerasak Longji kreeg in de Bang Kwang-gevangenis de dodelijke injectie, hij was veroordeeld voor een zware moord.

Ambtenaren hadden in die tijd stevige woorden over de executie met activisten tegen de doodstraf. Inmiddels zitten er veel gevangenen in de dodencel, maar de straf is de afgelopen jaren zelden uitgevoerd met uitzondering van de vorige executie in 2018.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Daily News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Daily News