THAISE MINISTERIE VAN HANDEL KONDIGT MAATREGELEN PRIJSCONTROLE VAN GENEESMIDDELEN BIJ PRIVÉ ZIEKENHUIZEN AAN

0
188

~MEN MOET WETEN TE LICHTEN EN TE ZWAREN~

(Men moet weten te nemen en te geven)


BANGKOK:- Het Thaise ministerie van handel is begonnen met het nemen van maatregelen om de geneesmiddelenprijzen vanaf 30 mei te reguleren nadat ze hadden ontdekt dat sommige privé-ziekenhuizen patiënten te veel laten betalen voor hun medicijnen.

De ziekenhuisapothekers hebben de opdracht gekregen om de inkoop- en verkoopprijzen van meer dan 3.800 items onder het Universal Coverage for Emergency Patients (UCEP) -programma bij het Department of Internal Trade (DIT) in te dienen. Ze moeten ook de DIT informeren als met 15 dagen de prijs van geneesmiddelen worden verhoogd.

De Directeur-generaal van DIT, khun Wichai Photchanakij onthulde dat de maatregel om de prijs van geneesmiddelen te reguleren vanaf 30 mei j.l. effectief is.

Privé-ziekenhuizen, fabrikanten, importeurs en leveranciers moeten de aankoop- en verkoopprijzen van artikelen inclusief medicijnen, medische benodigdheden en medische diensten onder het UCEP-programma aan de DIT voorleggen.

Aanvankelijk zijn er nu 3.892 artikelen gerapporteerd aan de DIT. Als ze de medicijnprijzen willen aanpassen, moeten ze de DIT 15 dagen voordat de prijzen worden aangepast op de hoogte brengen van de aangepaste prijzen. De overtreders zijn onderworpen aan een straf van niet meer dan een jaar gevangenis en een boete van niet meer dan 20.000 baht of combinatie beide.

Ook krijgen ze een boete voor niet meer dan 2000 baht per dag tijdens de overtreding of totdat ze de DIT op de hoogte brengen van de verhoogde prijs. De prijzen van geneesmiddelen moeten via QR-codes voor privéziekenhuizen worden getoond om mensen toegang te geven tot informatie over geneesmiddelenprijzen die duidelijk zijn voorbereid door de DIT. Ze moeten ook de initiële behandelingskosten evalueren en de patiënten informeren over de prijzen van medicijnen, medische benodigdheden en medische servicekosten voordat ze verkopen of service verlenen.

Wat de distributie van geneesmiddelen voor poliklinische patiënten betreft, moeten de ziekenhuizen een recept afgeven volgens een professionele standaard en een kennisgeving van geneesmiddelprijzen met duidelijke details, waaronder de handelsnaam, de hoeveelheid, de gebruiksmethode en de eenheidsprijs voor de patiënten vooraf.

Niet-naleving kan leiden tot een boete van maximaal 100.000 baht en / of niet meer dan vijf jaar gevangenisstraf. Als een klacht wordt ingediend en er sprake is van te hoge prijzen, wordt de overtreder gestraft met een gevangenisstraf van maximaal zeven jaar en / of een geldboete van maximaal 140.000 baht.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: PhotoStock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thaivisa