Home Algemeen 12-JARIGE KNUL IN KORAT VRAAGT AAN DE LERAAR VRIJ OM VOOR ZIJN VIER JONGERE BROERTJES EN ZUSJES TE KUNNEN ZORGEN

12-JARIGE KNUL IN KORAT VRAAGT AAN DE LERAAR VRIJ OM VOOR ZIJN VIER JONGERE BROERTJES EN ZUSJES TE KUNNEN ZORGEN

0
12-JARIGE KNUL IN KORAT VRAAGT AAN DE LERAAR VRIJ OM VOOR ZIJN VIER JONGERE BROERTJES EN ZUSJES TE KUNNEN ZORGEN

~JE ZOU ER HARTZEER VAN KRIJGEN~

(Er geestelijk onder lijden)


NAKHON RATCHASIMA:- Daar heeft een 12-jarige schooljongen om een ​​jaar verlof gevraagd om voor zijn vier jongere zusjes en broertjes te zorgen, het gezin zou in een armtierig huisje in het Tambon Chum Phuang van het district Chum Phuang in Nakhon Ratchasima wonen.

De Prathom 6-leerling – alleen geïdentificeerd door zijn bijnaam “Arm” – vertelde vorige week aan zijn leraar dat hij de vrije tijd van school nodig had om te zorgen voor zijn drie maanden oude halfzus met een hazenlipje en twee andere broers en zussen van 1 en 6, elk van hen had een andere vader, evenals de vijfjarige zoon van zijn grootouders van moederskant terwijl de grootouders aan het werk waren.

“Ik voel véél sympathie voor de jongen, maar ik weet niet wat ik moet doen. Als we niet werken, is er geen geld om de huishoudelijke uitgaven te dekken, die minstens Bt200 per dag zijn, “zei Arm’s 44-jarige grootmoeder, die alleen werd geïdentificeerd door haar bijnaam” Daeng “. Daeng en haar man werken als vuilnisuitzoekers om geld te verdienen om de dagelijkse uitgaven van het huishouden te dekken.

Daeng had eerder vier kinderen wiens vader al lang overleden was, en dus had ze ze alleen opgevoed in een geïmproviseerde hut op de vuilstortplaats van de gemeente tot haar drie kinderen waren grootgebracht en later verhuisde.

Nadat haar werd verteld de stortplaats te verlaten, ontmoette Daeng haar nieuwe en huidige echtgenoot, wiens zoon hen toestond een huis te bouwen om op zijn land te wonen. Daeng’s 26-jarige dochter verliet Arm en drie kinderen onder de zorg van Daeng toen de dochter het uitmaakte met haar man en verhuisde om werk te vinden in Muang Nakhon Ratchasima.

Arm’s ongewone verzoek bracht twee leraren van zijn school “de Ban Mai Patiroop School” ertoe om zijn huis te bezoeken, waar ze informatie kregen over de verarmde levensomstandigheden en dit meldden aan schooldirecteur Wattana Khankhaeng, die het op zijn beurt rapporteerde aan Peerapong Surasen, directeur van het Lager Onderwijs. Dat resulteerde in een bezoek van ambtenaren en een eerste schenking van rijst, droog voedsel, kleding en wat geld werd overhandigd.

Khun Peerapong vertelde dat Arm echt de verplichte opleiding aan Mathayom 3 moest voltooien en had de jongen gevraagd om te blijven studeren en enkel vrije dagen te nemen als dat nodig was. De jongen kon de schoolopdrachten mee naar huis nemen voor de lessen die hij miste, terwijl zijn klasleraar regelmatig naar hem zou kijken om er zeker van te zijn dat hij de leeftijdgenoten zou bijhouden, zei hij.

“Ik ben trots en blij dat ik voor mijn broers en zussen kan zorgen en de lasten van mijn grootouders kan verminderen, ondanks enige vermoeidheid en gebrek aan eigen speeltijd”, zei de schooljongen, die ook vroeg of dat goedhartige mensen waren die melkpoeder wilde doneren maar babykleding en luiers voor zijn twee jongere broers en zussen zijn ook van harte welkom.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Nation