THAISE GEZONDHEIDSDIENST WAARSCHUWT: PAS OP VOOR EEN ZONNESTEEK TIJDENS HET SONGKRAN PERIODE

0
135

~DOE RUSTIG AAN, DAN BREEKT HET LIJNTJE NIET~

(Sloof je niet te veel uit)


THAILAND:- Naarmate het kwikniveau in veel delen van Thailand stijgt en meer mensen gaan deelnemen aan het Songkran feest, heeft het Department of Disease Control (DDC) gisteren de mensen gewaarschuwd voor de gevaren van een zonnesteek.

De directeur-generaal van het DDC, Dr Suwanchai Wattanayingcharoen, die statistieken aanhaalde tijdens de zomermaanden van maart-mei in 2015 tot 2018, zei dat er in die respectieve jaren 56, 60, 24 en 18 doden door een zonnesteek gevallen waren.

Hij haalde ook het rapport Strategie en planning van het Ministerie van Volksgezondheid aan, dat vermeldde dat er tijdens de jaren 2014 tot 2017 3.054, 3.523, 4.002 en 3.409 mensen een zonnesteek hadden opgelopen.

De symptomen zijn onder meer bij een hoge lichaamstemperatuur bij 41 graden Celsius, rode huid, snelle ademhaling, hartritmestoornissen, lage bloeddruk, angstgevoelens, hallucinaties, toevallen en bewusteloosheid, zo vertelde hij.

Dr. Suwanchai dringt er bij mensen op aan om niet lang te sporten of onder de directe zon te werken, om hete en slecht geventileerde plaatsen te vermijden, en minimaal 8-10 glazen water per dag te drinken, goed geventileerde kleding te dragen en alcoholgebruik te vermijden.

Naast degenen die activiteiten in de zon ontplooien, moeten andere mensen met een hoger risico beducht zijn op een zonnesteek, zoals kinderen, ouderen, mensen met chronische ziekten zoals hypertensie, zwaarlijvige mensen, mensen die niet genoeg slaap hebben gehad en zware drinkers.

Bel voor meer informatie de DDC-hotline 1422, zei hij.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation