Home Featured THAISE OVERHEID WILT HARDER OPTREDEN TIJDENS SONKRAN

THAISE OVERHEID WILT HARDER OPTREDEN TIJDENS SONKRAN

0
THAISE OVERHEID WILT HARDER OPTREDEN TIJDENS SONKRAN

~AAN DE KETTING LEGGEN~

(Stevig vastbinden)


BANGKOK:- Hoge ambtenaren hebben vergaderd over de veiligheid van het verkeer in het koninkrijk en hopen dat afschrikwekkende straffen, dreigen met voorwaardelijke gevangenisstraf, diensten aan de gemeenschap en het dragen van enkelbanden zal leiden tot minder slachtoffers gedurende Songkran. 

Binnenkort, 12-17 april is het weer zo ver. Songkran of Thais Nieuwjaar. Die week staat bekend als de meest gevaarlijk week van Thailand en wordt soms minder netjes omschreven als ‘het slachtseizoen van Thailand’. Er vallen in die ene week rond de 1.000 doden in het verkeer. Grotendeels door te hard rijden, alcoholmisbruik en onachtzaamheid.

De hoge verkeersambtenaren proberen daar elk jaar wat aan te doen. Tot op heden, tevergeefs. Dit was de eerste vergadering dit jaar die de verkeers(on)veiligheid tijdens Songkran op de agenda had. Internationaal staat Thailand bekend als het op een na meest gevaarlijke land ter wereld qua verkeersveiligheid. Da’s niet enkel tijdens Songkran, maar het hele jaar door.

Misschien, heel misschien, wordt er nu wel wat aan gedaan, want deze vergadering werd gehouden met het gevangeniswezen en het departement voor verkeersveiligheid. Khun Phayon van het gevangeniswezen is er zeker van het het gebruik van enkelbanden het aantal verkeersslachtoffers zal verminderen.

Hij beloofde dat de rechtbanken die ruimschoots gaan uitdelen aan overtreders tijdens Songkran.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: INN News
Content: B. Botje in Thailand
Bron: INN