THAILAND GAAT MORGEN DE ZOMER IN EN HET BELOOFT DE HEETSTE VAN DE LAATSTE JAREN TE WORDEN

1
652

~DE KOPEREN PLOERT GAAT SCHIJNEN~

(De zon gaat fel schijnen)


PATTAYA:- Olleke Bolleke had al een tipje van de zomersluier opgelicht en u daarbij gewaarschuwd om u maar schrap te zetten want het belooft godshemeltje heet te worden, althans als ik de meteorologische dienst van Thailand mag geloven.

Maar als u vaker genoten heeft van de zomers in Thailand, dan zult u zich dit keer echt wel even achter het oor moeten krabben en zich afvragen of u dit wel aankan, want realiseer u dat dit artikel van uw nieuwsbeer dit keer géén lachertje is en zeker als u niet in de omstandigheden verkeerd om aan deze hitte te ontsnappen.

Morgen zal het officieel de eerste dag van het “zomerseizoen” in het koninkrijk zijn, zoals de Thaise Meteorologische Afdeling beweerd en het zal op zijn minst een paar graden warmer zijn dan vorig jaar

Tijdens een in het afgelopen weekend gehouden. persconferentie vertelde khu. Phuwiang Phrakhammintara, in de functie van directeur-generaal van de meteorologische afdeling, dat de noordoostelijke, centrale en oostelijke regio’s van het land overdag makkelijk de 40° Celsius zullen bereiken,.

De hoogste temperatuur zal in de volgende zeven provincies te meten zijn: Mae Hong Son, Lampang, Uttaradit, Sukhothai, Tak, Nakhon Sawan en Kanchanaburi, daar kan het maar zo oplopen tot 43 graden (ongeveer 109,5 Fahrenheit).

Ondertussen zullen de temperaturen in het zuiden stijgen tot ongeveer 39 graden Celsius (102 fahrenheit).

Deze zomer zal gemiddeld 1 tot 2 graden celsius warmer zijn dan vorig jaar, zo beweerde de meteorologische afdeling.
De Minister van Binnenlandse Zaken, khun Anupong Paochinda nam het zekere voor het onzekere en heeft naar verluidt de lokale autoriteiten opgedragen om gemeenschappen te waarschuwen om zich voor te bereiden op de hitte en mogelijke zomeronweders.

Voor de meteorologische geschiedenisfans die er misschien onder de leden van Olleke Bolleke zijn, de warmste dag ooit geregistreerd in Thailand was 44,6 graden Celsius op 27 april 1960, in de noordelijke provincie Uttaradit.

Op de tweede plaats was dat op 28 april 2016, toen de noordelijke provincie Mae Hong Son een verzengende 44,4 graden Celsius (ongeveer 112,5 Fahrenheit) te verduren kreeg. In dat zelfde jaar maakte Thailand ook de langste hittegolf in minstens 65 jaar mee.

Het is dat ik als beer alleen een winterslaap prefereer, maar misschien, heel misschien zal een zomerdutje mij ook goed doen.

Olleke Bolleke in Thailand

1 REACTIE

Comments are closed.