Dit weekend naderen er zomerstormen in Thailand

BANGKOK:- Het grootste deel van Noord-Thailand zal dit weekend worden getroffen door zomerstormen, terwijl de rest van het land hete tot zeer hete temperaturen zal ervaren, zo waarschuwde het Thaise Meteorologisch instituut.

Een aankondiging op deze zaterdagochtend (15 april 2023) zei dat een gematigd hogedruksysteem dat van Noord-Vietnam naar het noordoosten en de Zuid-Chinese Zee trekt, welke vandaag en morgen stormen, windvlagen, hagel en onweer in verschillende provincies zal veroorzaken.

In de rest van het land lopen de temperaturen op door de overheersende zuiden- en zuidoostenwind. In het noorden, noordoosten en midden van het land kunnen de temperaturen oplopen tot 38 tot 42° Celsius, terwijl in het oosten en zuiden 34 tot 37° Celsius worden verwacht. Het meteorologisch instituut adviseert mensen in stormachtige gebieden om binnen te blijven en uit de buurt te blijven van grote bomen en onbeveiligde reclameborden. Ook het dragen van metalen voorwerpen en het gebruik van mobiele telefoons tijdens onweer wordt afgeraden. Boeren wordt ook geadviseerd om hun gewassen en vee veilig te stellen.

In de volgende provincies worden onweersbuien verwacht: 

Zaterdag
Noordoost-Thailand: Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Mukdahan, Chaiyaphum, Khon Kaen, Kalasin, Maha Sarakham, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen, Nakhon Ratchasima, Buri Ram, Surin en Si Sa Ket Ubon Ratchathani. 
Oost-Thailand: Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaew, Chachoengsao, Chanthaburi en Trat. 

Zondag
Noord-Thailand: Mae Hong Son, Chiang Mai, Uttaradit, Tak, Kamphaeng Phet, Phichit, Phitsanulok en Phetchabun. 
Noordoost-Thailand : Loei, Nong Bua Lamphu, Chaiyaphum, Khon Kaen, Nakhon Ratchasima en Buri Ram.
Centraal-Thailand : Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chai Nat, Kanchanaburi, Ratchaburi, Suphanburi, Lopburi, Saraburi, Singburi, Ang Thong, Ayutthaya, Samut Songkhram, Samut Sakhon, Nakhon Pathom, Bangkok en omliggende provincies. 
Oost-Thailand: Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaew, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chantaburi en Trat.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!